Chiranjeevi, Padma Vibhushan'ı Başkan Droupadi Murmu'dan alırken Ram Charan ve Upasana onu neşelendiriyor. Saygınlık

Padma Ödülleri töreni Perşembe günü Yeni Delhi'de gerçekleşti. Padma Vibhushan ödülüne layık görülen aktör Chiranjeevi, törende ödülü Başkan Droupadi Murmu'dan aldı. Törene eşi Surekha ve oğlu Ram Charan ile eşi Upasana Konidela da katıldı. Vyjayanthimala, Mithun Chakraborty, Vijaykant ve Usha Uthup da bu yıl Padma ödüllerini aldı. (Ayrıca Okuyun: Bunalmış bir Chiranjeevi, Padma Vibhushan'ın onuruna tepki gösteriyor: 'Çok az şey yaptım')

Chiranjeevi Perşembe günü Padma Vibhushan'ı alırken Ram Charan da ona tezahürat yaptı.
Chiranjeevi Padma Vibhushan'ı kabul etti

Koyu renkli bandhgala kıyafeti giymiş Chiranjeevi, saygıyla ellerini uzattı ve Başkan'dan gelen parşömeni kabul etmeden önce Başbakan Narendra Modi'yi de selamladı. Ödülü aldığında Surekha, Ram ve Upasana onun adına sevindiler. Chiranjeevi, ödülünü alana kadar onuru kabul eden diğer kişilerle birlikte usta oyuncu Vyjayanthimala'nın yanında oturdu.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!

Daha önce ödülü aldıktan sonra Chiranjeevi şunları söyledi: “Gerçekten çok etkilendim, alçakgönüllüyüm ve minnettarım. Bu sadece seyircilerin, arkadaşlarımın, kan kardeşlerimin koşulsuz sevgisi. Bu hayatı ve bu anı sana borçluyum. Minnettarlığımı her zaman elimden geldiğince ifade etmeye çalıştım. Ama hiçbir şey asla yeterli olamaz.”

Chiranjeevi'nin filmografisi

Chiranjeevi onlarca yıllık kariyeri boyunca 160'ın üzerinde filmde rol aldı. 2006 yılında ikinci Padma Ödülünü alarak Padma Bhushan ödülüne layık görüldü. Yakında Bimbisara'nın ünlü ismi Vassishta'nın yönettiği Vishwambhara'da görülecek olan aktör, bir zamanlar neredeyse filmlerden emekli olmuştu. Siyasete girmek için 2007 yapımı Shankar Dada Zindabad filminin ardından oyunculuğa ara verdi ve 2008'de Praja Rajyam Partisi'ni kurdu. Ancak 2017 yılında ilk aşkı olan sinemaya Khaidi No 150 ile geri döndü.

Hayırsever faaliyetler

Chiranjeevi oyunculuğuyla tanındığı kadar hayırsever çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. 1998 yılında, artık meşhur olan göz ve kan bankalarını da içeren Chiranjeevi Yardım Vakfı'nı kurdu. 2020 ve 2021'de Kovid-19 salgınının zirve yaptığı yıllarda hastalar için oksijen bankaları ve ambulanslar kurdu. Film yapımcıları için bir aşı kampanyası başlattı ve durdurulmuş film çekimleri nedeniyle işlerini kaybedenler için yıldızlardan bağış topladı.