Rahul Ravindran ile röportaj: “Jigra ₹ 200 crore kazanmak isterdi, ancak eminim ki zamana dayanacaktır.”

Rahul Ravindran, onu 2010'daki Tamil dilindeki Moskova'daki Kavery'den ve 2012'deki Telugu dilindeki Andala Rakshasi'den beri tanıyan Güney Hintli izleyiciler için yeni bir yüz değil. Oyuncu-yönetmen, kariyerinin on yılında Vasan Bala'nın Jigra filminde eski polis Muthu'yu canlandırarak Hint sinemasının sularını test etti. Hindustan Times'a Hintçe'deki ilk çıkışını, yönetmen olarak üçüncü filmini ve daha fazlasını kapsayan özel bir röportajda “O kadar verimli bir yıldı ki” diyor. (Ayrıca Okuyun: Vasan Bala, Jigra'nın gişe performansının kendi sorumluluğunda olduğunu söylüyor: 'Alia Bhatt bu kararı bana emanet etti')

Rahul Ravindran, Vasan Bala'nın Jigra'sında Muthu'yu oynamanın iyi bir deneyim olduğunu söylüyor.

Ama öncelikle ciddiye aldığı bir rol var: babalık rolü. O ve eşi şarkıcı Chinmayi Sripaada, 2022'de Driptah ve Sharvas ikizlerini dünyaya getirdi. “Bebekler büyüyor, etrafta koşuyor, konuşmaya başlıyor…” diye ekliyor ve ekliyor: “Ebeveynlik hakkında okuduğunuz hiçbir kitap sizi bunun ne kadar bunaltıcı olduğuna doğru şekilde hazırlayamaz.” Hayatımı değiştirdi.”

“Jigra'ya hak kazandığımda Samantha yanımdaydı”

Bebeklerinden bahsetmişken, yakın arkadaşı ve ilk rol arkadaşı Samantha Ruth Prabhu'da havalı bir teyzeleri olduğunu belirtmek isterim. Gülüyor. “Jigra'ya seçildiğimi öğrendiğimde Samantha benimle birlikte olduğu için onu büyütmen çok komik. Ona bunu yapmalı mıyım diye sordum ve o da 'Deli misin, elbette yapmalısın' dedi. Sam her zaman Alia'nın (Bhatt) büyük bir hayranı olmuştur.”

Ancak bundan çok önce Rahul, filmin seçmelerine katılmak istiyordu çünkü filmi Vasan Bala yönetecekti ve “adamın ilginç karakterler yazdığını” biliyordu. “Onunla sette bulunmak için bana para ödenmesi gerekiyordu ve bunu sırf bu yüzden yapmak istedim. Filmin yapımcılığını Karan Johar'ın, başrolünü de Alia'nın üstleneceğini ancak daha sonra öğrendim. Bu yeteneğin sergilendiğini görmek için evdeki en iyi koltuğa sahiptim. Her zaman gurur duyacağım bir film” diyor.

Rahul, uzun kariyeri boyunca bazen zehirli setlerde bulunduğunu ve bunun işe gitmeyi bir angarya haline getirdiğini itiraf ediyor. “Ama bu set öyle bir şey değildi, hepimiz çok eğlendik çünkü materyal çok netti” diye açıklıyor. Jigra, sevdiklerini hapisten kurtarmak isteyen Rahul'un Muthu'su, Alias Satya ve Manoj Pahwa'nın Bhatia'sının etrafında dönüyor. “Aramızdaki dinamik çok net bir şekilde yazılmıştı; Alia üçlünün ruhu, Manoj kalbi ve ben de vicdanıyım.”

“Jigra zamana direnecek, insanlar onu sevgiyle hatırlayacak.”

Jigra bunu bir aydan kısa bir sürede başardı ₹Olumlu eleştirilere rağmen Sacnilk.com'a göre dünya çapında 56,93 crore. “Filmi yapmayı çok isterdim ₹200 crore ve bunun gerçekleşememesi hayal kırıklığı yaratacak” diye itiraf ediyor Rahul ve ekliyor: “Fakat benim önceliğim hiçbir zaman sonuç olmadı. Çekimler bittiğinde filmden istediğim her şeyi elde ettim. Jigra da dahil olan herkesten öyle bir saygı kazandı ki, zamana karşı dayanıklı olacağından eminim.”

Rahul, Jigra'nın kesinlikle “insanların sevgiyle hatırlayacağı” türden bir film olduğunu söylüyor. “Film, onun için mücadele edeceğini bildiğim bir izleyici kitlesiyle çalıştı. Vasan'a birçok yönetmenin kariyerlerini bunun nasıl bir şey olduğunu bilmeden geçirdiğini söyledim. O, bundan doğru şeyi öğrenen kişidir” diyor ve ekliyor: “Sonucu bildiğim için, olaya dahil olan herkesin yine de filmi yapacağını biliyorum. Ve eğer doğru niyetlerle yapılan bir film gişede işe yaramazsa Jigra kadar ilginç olabilir.”

“Genellikle aşık bir çocuk olarak tanımlandı”

Rahul, suçluluk duygusuyla mücadele eden Muthu gibi kendisini oyuncu olarak yönlendiren karakterleri ancak şimdi keşfedebileceğini söylüyor. “Oyunculuğu seviyorum ama artık başrol oynamamaya karar verdim. Sıradan bir oyuncuyum ve bir filme birkaç ay harcamak yerine bu süre içinde yazıp yönetebilirim. Tekrar başrol oynamayı istememi sağlayan tek şey sanat sanat içindir. Sık sık aşık bir çocuk olarak tanımlandım ve bu tatmin edici değildi. Aşk hikayelerinden bıktım artık” diye ekliyor.

Rahul yakın zamanda Shyam Singha Roy, Sita Ramam, Telugu'daki Guntur Kaaram ve The Great Indian Kitchen'ın Tamil versiyonu gibi filmlerde çeşitli karakterleri canlandırdı. “Yardımcı roller fazla zaman almıyor. Artık oyuncu olarak gelişmeme veya yetenekli insanlarla çalışmama yardımcı olacak roller alıyorum. Örneğin, Sujeeth'in Pawan Kalyan'la yaptığı OG'de, şimdiye kadar kimsenin benim yaptığımı görmediği ve beni heyecanlandıran bir şey yapıyorum” diyor.

“Tarihe katkısı olmayan kadınları asla yazmayacağım.”

Rahul, 2018'de yönetmen olarak çıkışını, bir akşam evlilik hakkında konuşmak için buluşan iki yabancının hikayesini konu alan Chi La Sow ile herkesi şaşırttı. Bunu, Nagarjuna'nın 2002'deki hit filmi Manmadhudu'nun manevi devamı olan 2019 yapımı Manmadhudu 2 ile takip etti. Kusurlarına bakılmaksızın, her iki filmde de iyi geliştirilmiş ve daha da önemlisi gerçek kadın karakterler vardı.

Ona sevimli kadın karakterler yazmanın kolay olup olmadığını sorduğumda şunu merak ediyor: “Anneme yakınım. Ben onun ilk oğluyum, o yüzden benimle konuşurdu. Ben onun en iyi arkadaşıydım ve bana her şeyi anlattı. Nasıl yetiştirildiğim, kadınların benim için ne kadar önemli olduğuyla çok ilgili. Kadınlara yazdığımda onları doğal olarak daha iyi anlıyorum. Kadınların ekleyecek hiçbir şeyinin olmadığı bir film yazarsam onları hikayeye dahil etmekten kaçınırım.”

Ve şimdi Rahul üçüncü filmi The Girlfriend'i Rashmika Mandanna ve Dheekshith Shetty ile birlikte çekiyor. Ona onu sorduğumda, “Rashmika, gözlerinizi kapatıp birlikte savaşa girebileceğiniz türden bir insan” dedi. “Yönetmen olarak bana verdiği büyük güven… kendini adaması ve her şeyi vermesi, onunla çalışmaktan mutlak bir keyif aldı.” Oyuncularımın hoş bir iş ortamı deneyimi yaşamasını sağlama konusunda iyiyim ve ben de buna uyum sağlıyorum. onlarla çalışmak. Ancak Rashmika ile doğal içgüdülerimiz birbirine çok iyi uyuyor. Dheekshith o kadar motive ve kararlı ki onu sette görmek büyük bir zevkti. Anu Emmanuel önemli bir rol oynuyor ve elinden gelenin en iyisini yaptı.”