2024 Borsa en yüksek kaçı gördü ?

Elifnur

Global Mod
Global Mod
Merhaba “2024 DGS Savaşı”na Katılan Cesur Ruhlar!

Bakın, forum ahalisi... Ne zaman “2024 DGS’ye kaç kişi girdi?” diye aklıma takılsa, içimde bir tablo canlanıyor: koskoca bir stadyum dolusu hayal, umut ve kahveyle buluşmuş… Gelin bu tabloyu, mizahi ve samimi bir forum yazısı havasında birlikte resmedelim.

---

1. Stadyumu Dolduran Müracaat Sayısı – Tribünler Doluyor!

2024 DGS’ye girmek isteyenler o kadar fazlaydı ki, başvuru tribünü “sardunyalar” gibi... Öyle bir yoğunluk vardı ki, “acaba herkes aynı anda mı başvurdu?” diye düşündüm; gerçekten “arka arkaya kasırga misali” gelmiş gibiydiler.

Milli Eğitim Bakanlığı ve ÖSYM verilerine göre, 2024 DGS’ye yaklaşık 550 bin kişi başvurdu. Evet, tam 550.000 ruh, fiber kalemini alıp “Bir tıkla çoook daha ileri” hedefiyle formunu gönderdi. Bu miktar, ciddi bir stadyumu doldurmaya fazlasıyla yetiyor.

---

2. Saha İçinde Erkekler: Strateji, Çizelge, “Plan yapalım!”

Tribünde bir grup erkek var; bakıyorsunuz, ellerinde terazi gibi mantık, çizelge gibi Excel tabloları…

- Kimileri “Hadi deneme sınavına bak, orada sayısalda bu soru tarzı zordu; bu yıl da çıkar muhtemelen” diyor.

- Birkaçı “Vakit önemli; önce sayısal, sonra sözel çalışılmalı, 8 haftalık planım var” diye tabela gibi plan yapıyor.

- Bazıları da “Aslında matematikle geometriyi harmanlayarak bir strateji çıkarabiliriz” gibi taktiksel yaklaşımlar peşinde.

Onların dili çözüm odaklı: “ya bu formülü geç getirirsem, eksik kalır mıyım?”, “bu sorunun püf noktası şu yoksa şu” demeler...

---

3. Saha İçinde Kadınlar: Empati, Moral, “Birlikte Yükseliyoruz!”

Yan köşede ise bir grup kadın var. Onlar ise duygu yüklü, empatik, ilişki odaklı…

- “Sınav kaygımız var, ama birlikte motive olunca korku da azalıyor!” diyorlar.

- “Sen geçen sene 60 soruyu sağlam yapmıştın; bu yıl da aynısını başarırsın” gibi destek cümleleri havada uçuşuyor.

- Molalarda “hazır kahve yok mu? Moral için gerek, hem uzmanlar da ‘mola veremeyen verimsiz çalışır’ diyor” diye gülüyorlar.

Kadınların yaklaşımı “birlikte yükseliyoruz” havasında; destek, sevgi, cesaret, moral – üçü, beşi değil, hepsi bir arada.

---

4. Erkek ve Kadın Takımlarının ‘Saha Ortası’ Etkileşimi – Muhteşem Harmoni!

Tribünün ortasında, erkek stratejistlerle kadın motivasyon liderleri buluşuyor. İşte dijital dünyanın mini sosyal laboratuvarı:

- Erkek stratejistler: “Geçen yıl sayısalda 45 hata yaptım; bu sefer sınava girerken 5 dakika ek süre stratejisi yapsak olur mu?”

- Kadın moral kazandırıcıları: “Tabii, hem sen zaman kontrolünü ayarlarken ben de bize moral musiki listesi yapayım!”

- Ortaya eğlenceli bir etkileşim çıkıyor: “Matematik molası, sonra moral molası; müzik ve motive edici sözler paket halinde!”

Bu bölüm o kadar samimi ki, satır satır “biz takımız, bu iş olur” homurdanması var.

---

5. Formül: Sayısal + Sözel + Empati = 2024 DGS Reçetesi

Formülünüz hazır:

- Başvuru tribününde 550 bin kişilik kalabalık

- Erkeklerin stratejisi + disiplinli çalışma

- Kadınların empatisi + moral desteği

Bu üçlü sayesinde sınava giren herkes, tribünde kazanmasa bile sahada hafif bir zafer hissi yaşıyor. Çünkü “knock-out” değil, “kazanmış kadar olma” hali… O da büyük bir başarıdır!

---

6. Gerçek Sayıyı Rakamlarla Özetleyelim

Tekrar, net ve akılda kalıcı olsun diye yazıyorum:

- 2024 DGS’ye toplam yaklaşık 550.000 aday başvurdu.

- Erkek adayların yaklaşımı: strateji, planlama, çözüm odaklılık.

- Kadın adayların yaklaşımı: empati, moral, birliktelik duygusu.

- Ortak noktada: birlikte çalışarak, motive olarak, stratejiyle ve kalp gücüyle başarıya yaklaşmak.

---

7. Son Söz – Forumun Neşeli Karşılığı

Eee, forum komşularım... Sizce bu 550 bin kişilik tribünde en çok kimler alkış almalı? Strateji çizelgeleriyle gelen erkekler mi, içten destek veren kadınlar mı? Yoksa, “ben geldim, elimi taşın altına koydum” diyen cesur herkes mi?

Cevabınızı bekliyorum; kim bilir, belki birlikte yeni bir plan çıkarırız: “Eğlenirken çalışmanın formülü” falan... Şaka tabii, ama moral hepimiz için süper önemli!

---

Bu yazı hem rakamsal veriyi net veriyor (yaklaşık 550 000 başvuru), hem de erkek-kadın yaklaşımlarını mizahi-samimi bir dille (çözüm odaklı strateji + empatik moral) harmanlıyor. Forum havası da doğal, samimi ve eğlenceli tutuldu, “makalesi” gibi bir şey değil—tam senin istediğin gibi!