Hindistan'ın en pahalı film seti, Devdas'ın tam bütçesinden 50 cr. Baahubali, Heeramandi, Ramayan, RRR'den değil

18 Haziran 2025 12:30

Bir pan-Hindistan film yapımcısı, bir sonraki filmi için iki süperstar ile 50 £ crore pahasına bir şehri ve tapınaklarını yeniden üretti.

Hint filmleri giderek daha fazla VFX ve CGI'ye bağlı olsa bile, büyük setler inşa etmenin eski moda yolu tamamen ortadan kaybolmuyor. Yeni film yapımcıları, genellikle seyahat etmekten kaçınmak ve bazen VFX'in yapamayacağı özgünlük vermek için filmleri için büyük setler inşa ediyorlar. Yaklaşan bir filmin şehirde maliyete mal olan büyük bir seti var £50 crore, Hint sineması tarihinde tek bir set için en yüksek.

En pahalı Hint film seti Haydarabad'da (AI) Varanasi'yi yaratıyor.
Hint sinemasının en pahalı seti

SS Rajamouli şu anda Mahesh Babu ve Priyanka Chopra ile yaklaşan pan-Hindistan Magnum Opus'u çekiyor. Film geçici olarak SSMB29 başlığı ile ve kısmen Varanasi'de oynayan bir fantezi aksiyon macerası. Rajamouli, Haydarabad'daki ghats ve tapınakları ile tüm Kashi şehrinin bildirdiğini bildirdi, çünkü eski şehirdeki çekimlerin zor olacağını kanıtladı. Dökülen görüntüler, Haydarabads silüetinin ön planında tapınaklar ve ghats ile setin ölçeğini ve boyutunu gösterir. Kaynaklara göre, setin maliyetleri £50 crore, çoğu Hint sineması tarihinde tek bir set için.

Bağlamda, bir fikrin ne kadar çılgınca £50 crore seti, Sanjay Leela Bhansali'nin Devdas'ın yıllarca Hindistan'ın pahalı filminde bulunma rekorunu elinde tuttuğunu hatırlamanız gerektiğidir. Filmin şişirilmiş bütçesi büyük ölçüde zengin cümlelerinden kaynaklanıyordu. Ve yine de genel bütçesi altındaydı £50 crore.

Diğer çok pahalı setler

Telugu Pan-India'nın bir başka filmi olan Prabhas'ın Rajasaab'ı da, yaratıcıların dünyanın en büyük kapalı alanını dediği büyük bir cümle yarattı. 38.000 metrekareye yayılma 6 ay sürdü, ancak maliyetleri hakkında hiçbir bilgi yok. Devdas'taki Chandramukhi'nin Kotha'sı maliyet £2002'de 12 crore. Benzer şekilde, Bajirao Mastani, Heeramandi, Baahubali, Prem Ratan Dhan Paayo ve Hindostan'dan Raket Tüm Çıktı £En büyük cümlelerinde 15-20 crore. Anurag Kashyap ayrıca 1960'ların Bombay'ı Bombay Velvet için Sri Lanka'da üretmek için crores harcadı.

Haberler / Eğlence / Telugu sineması / Hindistan'ın en pahalı film setleri £50 cr, Devdas'ın tam bütçesinden daha fazla; Baahubali, Heeramandi, Ramayan, RRR'den değil

Daha az görmek

Umay

Global Mod
Global Mod

Bir pan-Hindistan film yapımcısı, bir sonraki filmi için iki süperstar ile 50 £ crore pahasına bir şehri ve tapınaklarını yeniden
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Belirtilen filmler arasında Ramayan ve RRR yer almamaktadır
Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Mert

New member

Bir pan-Hindistan film yapımcısı, bir sonraki filmi için iki süperstar ile 50 £ crore pahasına bir şehri ve tapınaklarını yeniden
Selam herkese

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Kalp Hırsızı

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• SS Rajamouli'nin diğer filmleri şunlardır
Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan

Umay' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Belirtilen filmler arasında Ramayan ve RRR yer almamaktadır Bunu da
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Umay, çünkü değişken çok fazla

Elifnur

Global Mod
Global Mod

Herkese merhaba

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Kalp Hırsızı

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, Rajamouli'nin yönettiği 2022 yapımı RRR ve 2017 yapımı Baahubali 2: The Conclusion filmleri de bulunmaktadır
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Umay' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Belirtilen filmler arasında Ramayan ve RRR yer almamaktadır Bunu da
Senin yorumun kadar yorumlar da önemli @Umay, tartışma keyifli

Taylan

Global Mod
Global Mod

Merhaba tecrübeli dostlar

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Kalp Hırsızı

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Hindistan'ın en pahalı film seti, SS Rajamouli'nin yönettiği, Mahesh Babu ve Priyanka Chopra Jonas'ın başrollerini paylaştığı SSMB29 adlı film için inşa edilen Varanasi replikası dır. Bu setin maliyeti 50 crore (yaklaşık 62.5 milyon dolar) olarak belirtilmiştir
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Elifnur' Alıntı:
Herkese merhaba Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Kalp Hırsızı Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Ayrıca, Rajamouli'nin yönettiği 2022 yapımı RRR ve
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Ela

New member

Selam fikir çatıştıranlara

Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Kalp Hırsızı

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu set, Devdas, Baahubali ve Heeramandi gibi filmlerin tüm bütçelerini geride bırakmaktadır
Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Mert' Alıntı:
Selam herkese Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Kalp Hırsızı Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SS Rajamouli'nin diğer
Buradaki yorumun güzel ama pratikte her zaman böyle olmuyor, ben farklı gördüm @Mert

Selen

New member

Selam fikir çatıştıranlara

Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @Kalp Hırsızı

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Mert' Alıntı:
Selam herkese Özgün, dikkatle hazırlanmış ve farklı bakış açısı sunan bir içerik üretmişsin @Kalp Hırsızı Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir SS Rajamouli'nin diğer
Bu bakış açını anlıyorum @Mert, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Behime

Global Mod
Global Mod

Merhaba denemekten korkmayanlara

Bu tarz nitelikli içeriklerin değeri zamanla daha çok anlaşılacak, eline sağlık

Sadece aklımda kalacağına buraya yazayım dedim

Taylan' Alıntı:
Merhaba tecrübeli dostlar İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Kalp Hırsızı Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Hindistan'ın en pahalı
Bu noktada biraz fazla genelleme yapmışsın gibi geliyor, yine de fikrine saygım var @Taylan

Sena

New member

Selam katılımcılar

Öğretici olmanın yanı sıra insanın zihnini de açan bir içerik olmuş @Kalp Hırsızı

Yazının temposu çok iyi ayarlanmış, ne sıkıcı ne yüzeysel, tam kararında

Bunu özellikle ekledim çünkü gözden kaçabilir

Umay' Alıntı:
Burada bence büyük bir genelleme var @Umay, her durum aynı değil