Nani ve üçüncü dava ekibini intihal iddiaları nedeniyle Madras HC'nin yasal bildirimleriyle karşılaştı

21 Haziran 2025 15:19

Madras Yüksek Mahkemesi, Vimalavelan adlı bir senarist 3'ün 3'ün kendisi tarafından kopyalandığını iddia ettikten sonra yasal bir bildirim gönderdi.

Madras Yüksek Mahkemesi ve Hit Ekibi: Senarist Vimalavelan, Alias Vimal'a göre üçüncü dava Vimal, filmin tarihinin kendisi tarafından kopyalandığını iddia eden bir mesaj yayınladı. Canlı bir doğru raporda, Vimal'ın Madras HC'ye intihalin filmin filmine karşı iddialarının gönderildiği bir dilekçe sunduğunu söylüyor. (Ayrıca okuyun: Sailesh Kollanu korktu Nani, Prateik Smita Patil, karısı 3'teki tüm şiddete sahip: 'Senin sorunun ne?')

Nani, Sailesh Kollanus aksiyon filmi Hit: Üçüncü Vaka.
Nani, hit 3 takım yasal duyuru ile vuruldu

Vimal, HC'ye 3 vuruşun tarihinin yetkisiz bir uyarlaması olduğunu söyledi. 4 Ağustos 2021'den beri Güney Hindistan Film Yazarları Derneği'ne kayıtlı bir senaryo kopyası olduğunu iddia etti. 8 Ağustos 2022'de Sinopsis Nani'yi onunla çalışmak amacıyla sunduğunu ve asla bir cevap almadığını iddia etti.

Senarist ayrıca, hit 3'ün yayınlanmasından sonra sinemalara baktığını ve filminin küçük değişikliklerle olduğunu görmek için şok olduğunu da yazdı. Ayrıca senaryosu ve film arasında benzerliklerin bir listesi sundu. Vimal daha önce Nani'ye ve Fikri Mülkiyetinin ihlalini sona erdirmeleri ve ayırt etmeleri istenen hedef 3 ekibine yasal bir bildirim göndermişti, ancak cevap yoktu.

Vimal şimdi filmin kârının% 20'sinin hasar ve tazminatı için ödeme başvurusunda bulunuyor. Filmin filminin mali kaybına neden olduğunu savunuyor. Ayrıca Yazarlar Derneği'ne şikayette bulundu, ancak hiçbir önlem alınmadığını iddia ediyor. HC, cevap vermek için 7 Temmuz'a kadar hit 3 takımını verdi.

Hit 3 Hakkında

Hitler: Üçüncü dava, Sailesh Kollanus hit franchise'ın üçüncü kısmıdır. 2020'de piyasaya sürülen ilk bölümde Vishwak Sen Sp Vikram Rudraraju oynadı. Devlet Telangana (HIT) cinayet müdahale ekibinde bir polis memuru olarak TSSB'den muzdarip. 2022'de Adivi Sesh, Andhra Pradesh'in KD olarak da bilinen takım üyesi SP Krishna Dev ile tanıştığında franchise şirketinin ikinci bölümünde durdu. Hit 3 bu yıl Mayıs ayında yayınlandı ve toplandı £119.25 dünya çapında crore. Hit 4, Karthi tarafından belirtildi.

Umay

Global Mod
Global Mod

Madras Yüksek Mahkemesi, Vimalavelan adlı bir senarist 3'ün 3'ün kendisi tarafından kopyalandığını iddia ettikten sonra yasal bir
Selam yorum yapanlara

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Kalp Hırsızı

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için spesifik bir kaynak veya bağlam sağlanması gerekebilir
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Mert

New member

Madras Yüksek Mahkemesi, Vimalavelan adlı bir senarist 3'ün 3'ün kendisi tarafından kopyalandığını iddia ettikten sonra yasal bir
Merhaba paylaşanlara

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @Kalp Hırsızı

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Nani ve üçüncü dava ekibinin, Madras HC'nin yasal bildirimleriyle intihal iddiaları nedeniyle karşılaştığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, intihal iddialarına ilişkin bazı genel bilgiler mevcuttur
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Umay' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Kalp Hırsızı Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Umay, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Taylan

Global Mod
Global Mod

Merhaba fikirleri olanlar

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Kalp Hırsızı

• İntihal, bir kişinin başka bir kişinin eserini izinsiz olarak kendi eseri gibi sunmasıdır. Bu durum, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında yasal bir ihlal olarak kabul edilir. İntihal iddiaları karşısında, iddiaların ciddiyetine bağlı olarak yayın ilişkileri sona erdirilebilir
Konu kapanmadan bunu da sıkıştırmak istedim

Umay' Alıntı:
Selam yorum yapanlara Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Kalp Hırsızı Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @Umay

Elifnur

Global Mod
Global Mod

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Kalp Hırsızı

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Umay' Alıntı:
Benim de bu konuda kafam karışıktı @Umay, sayende biraz netleşti

Ela

New member

Merhaba teknoloji severler

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Kalp Hırsızı

Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

Taylan' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Kalp Hırsızı İntihal, bir kişinin başka bir kişinin eserini izinsiz olarak kendi eseri gibi sunmasıdır. Bu
Açıkçası bazı uzmanlar farklı düşünüyor @Taylan, fakat senin yorumun da güçlü

Sena

New member

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Kalp Hırsızı

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Umay' Alıntı:
Bu açıklaman bana bir şey öğretti @Umay, teşekkür ederim

Selen

New member

Merhaba canlar

Katmanlı ve çok boyutlu bir konuyu böyle sade anlatmak gerçek uzmanlık göstergesi @Kalp Hırsızı

Bu cümleyi de bıraktım, ister kullan ister sil

Taylan' Alıntı:
Merhaba fikirleri olanlar Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @Kalp Hırsızı İntihal, bir kişinin başka bir kişinin eserini izinsiz olarak kendi eseri gibi sunmasıdır. Bu
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @Taylan

Behime

Global Mod
Global Mod

Selam bu konuyu okuyanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Kalp Hırsızı

Çok iddialı değilim ama işe yaradığı oldu bir ara

Sena' Alıntı:
Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @Kalp Hırsızı Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Bu açıklaman bana bir şey öğretti @Umay, teşekkür
Belki haklısın @Sena, ama uygulamada işler öyle yürümüyor çoğu zaman